Необходими продукти:
За сладкиша: брашно - 1.5 ч.ч.; жълтъци - 4 броя; олио - 0.5 ч.ч.; захар - 1 ч.ч.; кисело мляко - 1 ч.ч.; сода бикарбонат - 1 ч.л. За глазурата: конфитюр - 200 грама; захар - 10 с.л.; белтъци - 4 броя.Начин на приготвяне:
Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.
Разбийте всички продукти за сладкиша в подходяща купа.
Намазнете тава за печене и сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша до готовност.
През това време пригответе глазурата. Разбийте белтъците заедно със захарта до получаване на пухкава смес.
Върху готовия сладкиш сипете конфитюра и отгоре глазурата. Върнете във фурната и запечете за кратко, за да стегнат белтъците, пише ezine.bg.