7 Февруари, 2024 10:05 9 497 5

Рецепта на деня: Класически "Дамски каприз"

  • сладкиш-
  • дамски каприз-
  • десерт-
  • каво да сготвя

Сладкиш от старите рецепти

Необходими продукти:

За сладкиша:

  • брашно - 1.5 ч.ч.;
  • жълтъци - 4 броя;
  • олио - 0.5 ч.ч.;
  • захар - 1 ч.ч.;
  • кисело мляко - 1 ч.ч.;
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.

За глазурата:

  • конфитюр - 200 грама;
  • захар - 10 с.л.;
  • белтъци - 4 броя.

Начин на приготвяне:

Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

Разбийте всички продукти за сладкиша в подходяща купа.

Намазнете тава за печене и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша до готовност.

През това време пригответе глазурата. Разбийте белтъците заедно със захарта до получаване на пухкава смес.

Върху готовия сладкиш сипете конфитюра и отгоре глазурата. Върнете във фурната и запечете за кратко, за да стегнат белтъците, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 098

    4 0 Отговор
    В къщи го правят този сладкиш, като пропорции не знам, но като вкус е уникален!
  • 2 Идън

    4 1 Отговор
    Бих добавила ванилия- лимонова кора или канела...Глазурата прилича на целувките и при нарязване на сладкиша се пука. Затова се реже със здрав конец.
  • 3 Ели

    1 1 Отговор
    Любим сладкиш,но се приготвя с масло, а не с олио.Прави се маслен блат(1п.меко масло се разбива с пудра захар и един по един си добавят жълтъците).
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.