Необходими продукти:
кайма - 500 г смес; лук - 1 глава; 1 средна червена чушка; маслини - 10 бр. със зехтин; магданоз - няколко стръка; 1 яйце; сол и черен пипер - на вкус; кимион; галета - 2 с.л. за каймата; сода за хляб - 1 щипка; олио - 1 к.ч.; галета - за поръсване.Начин на приготвяне:
Нарязвате на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.
В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.
С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждате в чиния.
Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.
Пържите от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.
Сервирате с подходяща салата, пише gotvach.bg.