Необходими продукти:
- кайма - 500 г смес;
- лук - 1 глава;
- 1 средна червена чушка;
- маслини - 10 бр. със зехтин;
- магданоз - няколко стръка;
- 1 яйце;
- сол и черен пипер - на вкус;
- кимион;
- галета - 2 с.л. за каймата;
- сода за хляб - 1 щипка;
- олио - 1 к.ч.;
- галета - за поръсване.
Начин на приготвяне:
Нарязвате на много ситно главичка лук, чушка на малки кубчета и маслини на парчета.
В купа се омесва каймата със сол, прясно смлян черен пипер, кимион, галета и ситно нарязани зеленчуци, магданоз и сода за хляб.
С мокри ръце се оформят големи леко плоски кюфтета, отгоре се поръсват с малко галета и нареждате в чиния.
Когато всички кюфтета са оформени, се загрява олио в тиган на умерена температура.
Пържите от двете страни до зачервяване, като се обръщат с две вилици, без да се бодат да не изтича сокът.
Сервирате с подходяща салата, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Никога
Коментиран от #3, #4
10:09 28.02.2024
2 план Б
10:31 28.02.2024
3 Нищо
До коментар #1 от "Никога":
Вредно няма в пърженето , стига да е по правилният начин! Азиатците ядат предимно пържено , а са слаби , здрави , и дълголетни!11:05 28.02.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Гаргамел
18:46 05.03.2024