Отидете към основна версия

2 214 16

Рецепта на деня: Агнешко с кисело мляко

  • агнешко месо-
  • кисело мляко-
  • какво да сготвя

Един от шедьоврите на българската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

агнешко месо - 1 кг; масло - 125 г; овче кисело мляко - 500 г; яйца - 3 бр.; червен пипер - 1/4 ч.л.; черен пипер; сол.

Начин на приготвяне:

Агнешкото нарежете на парчета и овкусете със сол и пипер. Загрейте олио в тавичка и прехвърлете агнешкото в нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час в умерено загрята фурна. Отделете жълтъците от белтъците и разбийте овчето кисело мляко с жълтъците. След това добавете разбитите отделно белтъци и овкусете с черен пипер. С тази смес залейте агнешкото и го печете още 10 минути, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини