14 Април, 2024 10:05 2 483 16

Рецепта на деня: Агнешко с кисело мляко

  • агнешко месо-
  • кисело мляко-
  • какво да сготвя

Един от шедьоврите на българската кухня

Рецепта на деня: Агнешко с кисело мляко - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • агнешко месо - 1 кг;
  • масло - 125 г;
  • овче кисело мляко - 500 г;
  • яйца - 3 бр.;
  • червен пипер - 1/4 ч.л.;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

  1. Агнешкото нарежете на парчета и овкусете със сол и пипер.
  2. Загрейте олио в тавичка и прехвърлете агнешкото в нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час в умерено загрята фурна.
  3. Отделете жълтъците от белтъците и разбийте овчето кисело мляко с жълтъците. След това добавете разбитите отделно белтъци и овкусете с черен пипер.
  4. С тази смес залейте агнешкото и го печете още 10 минути, пише ezine.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    5 2 Отговор
    Тази комбинация не е добра. Яйца с мляко - да, месо с мляко - не!

    Коментиран от #5

  • 2 На снимката

    7 1 Отговор
    виждам дюнер върху пърленка !
  • 3 кеха е същия

    0 2 Отговор
    Правете любов и спасете агънце.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Ламби

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "кеха е същия":

    Язе по по друг начин го знам: "Убий Георги - спаси агне!"
  • 5 Ъмхъ...

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Ела да ти направя един шаран по Свищовски и друга песен ще запееш за комбинацията от кисело мляко яйца и месо.

    Коментиран от #7

  • 6 един от стадото

    3 5 Отговор
    яжте дюнери, яжте. Правят се само от бракувани млекодайни крави. кочове и пръчове. Никога няма да видите турчин и арабин дюнер да ядат. Приоритет е на европейците да ги ядат, а на онез да ги пекат. А онез нагъват агнешки шашлик и истински пилаф с шафран и шербет
  • 7 хмм

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ъмхъ...":

    Шаранът е постна храна, бе "колега", не може да го сравняваш с агнешкото!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дъртите манго

    0 0 Отговор
    Не приемат истината, срамуват са!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.