Необходими продукти:
- агнешко месо - 1 кг;
- масло - 125 г;
- овче кисело мляко - 500 г;
- яйца - 3 бр.;
- червен пипер - 1/4 ч.л.;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне:
- Агнешкото нарежете на парчета и овкусете със сол и пипер.
- Загрейте олио в тавичка и прехвърлете агнешкото в нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час в умерено загрята фурна.
- Отделете жълтъците от белтъците и разбийте овчето кисело мляко с жълтъците. След това добавете разбитите отделно белтъци и овкусете с черен пипер.
- С тази смес залейте агнешкото и го печете още 10 минути, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 хмм
Коментиран от #5
10:10 14.04.2024
2 На снимката
10:15 14.04.2024
3 кеха е същия
Коментиран от #4
10:22 14.04.2024
4 Бай Ламби
До коментар #3 от "кеха е същия":
Язе по по друг начин го знам: "Убий Георги - спаси агне!"10:28 14.04.2024
5 Ъмхъ...
До коментар #1 от "хмм":
Ела да ти направя един шаран по Свищовски и друга песен ще запееш за комбинацията от кисело мляко яйца и месо.Коментиран от #7
10:30 14.04.2024
6 един от стадото
10:57 14.04.2024
7 хмм
До коментар #5 от "Ъмхъ...":
Шаранът е постна храна, бе "колега", не може да го сравняваш с агнешкото!11:01 14.04.2024
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Дъртите манго
20:49 14.04.2024
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.
16 Този коментар е премахнат от модератор.