Отидете към основна версия

1 219 1

Рецепта на деня: Салата със студено агнешко

  • студено-
  • агнешко месо-
  • салата-
  • какво да сготвя

Идеален вариант да оползотворите останалото след празниците агнешко месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

агнешко месо - 550 г печено от бут; бяло вино - 1 ч.ч.; майонеза - 250 г; кисели краставички - 4 бр.; няколко зелени маслини за декорация; риба - 3 филета аншоа.

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънко и го сложете да ври 5 минути в бялото вино. Отцедете много добре и оставете да изстине.

През това време наредете краставичките на кубчета, а аншоата - на ситно (предварително я накиснете във вода, за да се обезсоли).

Объркайте майонезата с краставичките и аншоата, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини