Необходими продукти:
2 връзки лапад; 1 к.ч. олио; 3 стръка зелен лук; 1 малка глава стар лук; 3/4 ч.ч. булгур; сол; 1 ч.л. червен пипер; пресен джоджен.Начин на приготвяне:
Попарва се почистен лапад във вряща вода, отцежда се и се нарязва на ситно.
Нарязва се пресен и стар лук, запържва се в загрято олио и добавя се лапада, да се запържи и той. Сипва се червен пипер, налива се гореща вода и сол на вкус.
През това време булгурът се кисне да набъбне. Когато заври, се добавя отцеден в гозбата и се вари, докато зрънцата се разпукат, пише ezine.bg.
Накрая се прибавят листенца пресен джоджен и се сервира с пресен чесън и препечен хляб.