Отидете към основна версия

6 099 7

Рецепта на деня: Яхния от лапад и булгур

  • лапад-
  • булгур-
  • яхния-
  • постно-
  • какво да сготвя

Вкусно и засищащо пролетно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 връзки лапад; 1 к.ч. олио; 3 стръка зелен лук; 1 малка глава стар лук; 3/4 ч.ч. булгур; сол; 1 ч.л. червен пипер; пресен джоджен.

Начин на приготвяне:

Попарва се почистен лапад във вряща вода, отцежда се и се нарязва на ситно.

Нарязва се пресен и стар лук, запържва се в загрято олио и добавя се лапада, да се запържи и той. Сипва се червен пипер, налива се гореща вода и сол на вкус.

През това време булгурът се кисне да набъбне. Когато заври, се добавя отцеден в гозбата и се вари, докато зрънцата се разпукат, пише ezine.bg.

Накрая се прибавят листенца пресен джоджен и се сервира с пресен чесън и препечен хляб.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини