Необходими продукти:
- 2 връзки лапад;
- 1 к.ч. олио;
- 3 стръка зелен лук;
- 1 малка глава стар лук;
- 3/4 ч.ч. булгур;
- сол;
- 1 ч.л. червен пипер;
- пресен джоджен.
Начин на приготвяне:
Попарва се почистен лапад във вряща вода, отцежда се и се нарязва на ситно.
Нарязва се пресен и стар лук, запържва се в загрято олио и добавя се лапада, да се запържи и той. Сипва се червен пипер, налива се гореща вода и сол на вкус.
През това време булгурът се кисне да набъбне. Когато заври, се добавя отцеден в гозбата и се вари, докато зрънцата се разпукат, пише ezine.bg.
Накрая се прибавят листенца пресен джоджен и се сервира с пресен чесън и препечен хляб.
Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 С ориз
10:08 09.05.2024
2 СТИГА БЕ
10:16 09.05.2024
3 ехаа ями ями ями
11:27 09.05.2024
4 🤣🤣🤣
11:37 09.05.2024
5 Юулю
11:45 09.05.2024
6 Идън
13:47 09.05.2024
7 Табаков
15:33 09.05.2024