9 Май, 2024 10:05 6 098 7

Рецепта на деня: Яхния от лапад и булгур

  • лапад-
  • булгур-
  • яхния-
  • постно-
  • какво да сготвя

Вкусно и засищащо пролетно ястие

Рецепта на деня: Яхния от лапад и булгур - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 2 връзки лапад;
  • 1 к.ч. олио;
  • 3 стръка зелен лук;
  • 1 малка глава стар лук;
  • 3/4 ч.ч. булгур;
  • сол;
  • 1 ч.л. червен пипер;
  • пресен джоджен.

Начин на приготвяне:

Попарва се почистен лапад във вряща вода, отцежда се и се нарязва на ситно.

Нарязва се пресен и стар лук, запържва се в загрято олио и добавя се лапада, да се запържи и той. Сипва се червен пипер, налива се гореща вода и сол на вкус.

През това време булгурът се кисне да набъбне. Когато заври, се добавя отцеден в гозбата и се вари, докато зрънцата се разпукат, пише ezine.bg.

Накрая се прибавят листенца пресен джоджен и се сервира с пресен чесън и препечен хляб.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С ориз

    5 2 Отговор
    е много по - вкусна !
  • 2 СТИГА БЕ

    1 3 Отговор
    НОО, след консумацията не ходете на гости, даже и да сте пили Дегазин или дезодорирате
  • 3 ехаа ями ями ями

    0 4 Отговор
    вкусно е аз съм ял . булгура е ориза на диетите . пак пудува корема, но трябва да се яде . сега ям козунаци . с бадеми и захар , а вътре какао . Не съм взел с шоколади , бомбони, локуми и сладко от круши .
  • 4 🤣🤣🤣

    1 0 Отговор
    Правя същото, но добавям и агнешки дреболийки... върховно не..
  • 5 Юулю

    1 2 Отговор
    Прасето ми много я обичя
  • 6 Идън

    2 1 Отговор
    На булгура му трябва повече варене и лападът попарен - после пържен и после пак варен с булгура ще стане на каша Вместо булгур слагам ориз- балдо и ситно нарязан морков- запържен с лука и 1 с.л. препечено брашно. Добавям вода и чесън. Може и с левурда- див чесън.Джоджан- не. А от булгур е десерт- сварява се докато се разпукнат зърната и добавям захар- куркума- канела- настъргана кора от лимон.Божествен аромат и много полезно.
  • 7 Табаков

    3 2 Отговор
    Не,благодаря,яжте си я!