Отидете към основна версия

3 104 6

Рецепта на деня: Крехко мариновано цяло свинско бонфиле на фурна

  • свинско месо-
  • бон филе-
  • на фурна-
  • мариновано-
  • какво да сготвя

Вкусно ястие за ценители на месото

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

400 г свински бонфилета; 2 с.л. зехтин; 1 с.л. соев сос; 1 с.л. кленов сироп; 1 с.л. лимонов сок; 1 ч.л. куркума; 1 скилидка чесън; 1 ч.л. сладък червен пипер; 1 ч.л. суха мащерка; лют червен пипер; черен пипер; сол.

Начин на приготвяне:

Свинските бонфилета се почистват.

Зехтинът, соевият сос, кленовият сироп и лимоновият сок се разбъркват. Добавят се стритата скилидка чесън и подправките – куркума, сладък червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, мащерка и сол на вкус.

Месото се оставя да се маринова за поне 2 часа.

Тава се намазнява леко. Свинските бонфилета се слагат в нея. Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути. След това се допича за още 5 минути – без фолио, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини