Отидете към основна версия

2 900 0

Рецепта на деня: Хляб от червена леща

  • хляб-
  • червена леща-
  • здравословен-
  • какво да сготвя

Вкусен и здравословен

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

червена леща - 1 ч.ч.; кисело мляко - 6 с.л.; 1 пакетче бакпулвер; сол - на вкус; магданоз - 4 - 5 стръка; олио - 3 с.л.; черен пипер - 1 щипка; яйца - 2 бр.; царевично брашно - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Чаша червена леща се залива в тенджера с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя, докато леко набъбне, оставих го 1 нощ.

На другия ден се отцежда добре. Сипва се на два пъти в чопър и се мели, докато се получи гъста смес, да няма цели зрънца.

Сипва се в купа, прибавяме яйцата, сол на вкус, нарязан магданоз, черен пипер, олио и киселото мляко с разбит бакпулвер да шупне.

Накрая добавяме царевично брашно. Разбърква се с вилица и с пасатор се пасира на гладка смес.

В малка правоъгълна форма за кекс върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C около 30-40 минути до суха клечка, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини