Необходими продукти:
брашно - 9 с.л.; захар - 8 с.л.; кисело мляко - 7 с.л. олио - 5 с.л.; яйце - 1 бр.; сода за хляб - 1 ч.л.; горчиво какао - 1 с.л.; конфитюр от череши - 5 с.л.Начин на приготвяне:
Брашното се пресява. Към него се прибават содата, разтворена в кисело мляко, разбитите на пяна захар и яйца, олиото.
Продуктите се разбъркват добре до получаване на гъсто кексово тесто.
Пече се за 40 минути в предварително загрята фурна. Маже се с конфитюр от череши и отгоре се излива сместа за втория блат с добавено какао. Пече се още 30 минути. Готовността на сладкиша се пробва с клечка за зъби, пише flagman.bg.