Необходими продукти:
кори за баница - 12 листа; пилешко месо - 400 грама от бутчета; лук - 1 глава; чесън - 2 скилидки; моркови - 1 брой; гъби - 250 г; консервиран грах - 1 ч.ч.; доматена паста - 2 с.л.; настърган домати - 1 брой; олио - 6 с.л.; смлян черен пипер - 1/2 к.л.; сол. За сос Бешамел: масло - 50 г; брашно - 1.5 с.л.; прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.; индийско орехче - 1 щипка; кашкавал - настърган, за поръсване; сол.Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнина в дълбока тиган и запържете пилешкото месо, нарязано на дребни парченца. Овкусете със сол и разбъркайте добре.
Щом месото побелее и почти се запържи до готовност, извадете го и в същия тиган добавете наситнените морков, чесън и лук. След като омекнат зеленчуците, добавете нарязаните гъбки.
Разбъркайте зеленчуците и щом гъбите се запържат, добавете настъргания домат и разтвореното в малко вода доматено пюре. Овкусете със сол и пипер. Продължавайте да задушавате сместа докато течността се поизпари. В този момент прибавете граха от консерва и пърженото пилешко.
Оставете на котлона за още 3-4 минути и дръпнете от огъня. На загрятия котлон сложете тенджерка с малко масло в нея, добавете лъжица брашно и го запържете.
На струйка прибавете прясното мляко, като бъркате непрекъснато соса. Овкусете соса Бешамел с щипка индийско орехче и сол. Пристъпвате към сглобяването на кебапа.
Необходима е не много голяма купичка, в която се слагат две от корите за баница - краищата им трябва да висят навън. В средата на корите сложете от плънката и завийте с висящите краища.
След това обърнете внимателно купичката върху предварително намазнена тава. Получава се нещо като бохча. Процедирайте по същия начин и с другите кори. Получават се 6 пълнени бохчи.
Залейте ги със соса Бешамел и сложете да се пекат в загрята на 190 градуса фурна около 40 минути. Щом кебапът е готов, извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете във фурната за получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.