Отидете към основна версия

2 948 16

Рецепта на деня: Традиционна арабска шаурма

  • шаурма-
  • арабски питки-
  • дюнер-
  • агнешко месо-
  • какво да сготвя

Вижте как можете да приготвите любимата "улична" храна у дома

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

арабски питки; агнешко месо - 800 г (може и телешко или пилешко); млян карамфил - 3 с.л.; лук - 3 - 4 глави; млян кардамон - 1 ч.л.; растителна мазнина - 1 ч.ч.; оцет - 1/2 ч.ч.; домати - 3 бр.; маруля; сол - на вкус.

Начин на приготвяне:

Нарежете агнешкото месо на тънки лентички и го прехвърлете в купа. Смесете скълцания лук с подправките, оцета и залейте месото. Леко го объркайте и оставете покрито за през нощта да се маринова на хладно място.

На следващия ден сложете месото да се изпече в тава във фурната или върху плоча заедно с едро нарязания домат.

Арабските питки също запечете върху намазнената плоча или тиган. Във всяка сложете парченца домат, маруля, а отгоре разпределете агнешкото. Също така може да добавите скълцано зеле или краставица.

Традиционно шаурмата се поднася с таханов сос, хумус, табуле, фатуш салата, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини