Необходими продукти:
арабски питки; агнешко месо - 800 г (може и телешко или пилешко); млян карамфил - 3 с.л.; лук - 3 - 4 глави; млян кардамон - 1 ч.л.; растителна мазнина - 1 ч.ч.; оцет - 1/2 ч.ч.; домати - 3 бр.; маруля; сол - на вкус.Начин на приготвяне:
Нарежете агнешкото месо на тънки лентички и го прехвърлете в купа. Смесете скълцания лук с подправките, оцета и залейте месото. Леко го объркайте и оставете покрито за през нощта да се маринова на хладно място.
На следващия ден сложете месото да се изпече в тава във фурната или върху плоча заедно с едро нарязания домат.
Арабските питки също запечете върху намазнената плоча или тиган. Във всяка сложете парченца домат, маруля, а отгоре разпределете агнешкото. Също така може да добавите скълцано зеле или краставица.
Традиционно шаурмата се поднася с таханов сос, хумус, табуле, фатуш салата, пише gotvach.bg.