Необходими продукти:
1/2 кг говежда кайма; 200 г бекон; 1 глава лук; 2 скилидки чесън; 1 червена чушка; 1 яйце; 30 г брашно; 1 ч.л. кориандър; 1 ч.л. риган; Сол и черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
Говеждата кайма (1/2 кг) се омесва с нарязаните на ситно лук (1 глава), чесън (2 скилидки) и чушка (1 бр).
Добавят се яйцето (1 бр), брашното (30 г), кориандър (1/4 ч.ч.), риган (1 ч.л.), сол и черен пипер. Омесва се много добре.
Оформят се кръгли кюфтета и всяко се увива в тънък резен бекон. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
Кюфтетата се пекат около 20-25 минути в загрята фурна на 200 градуса, пише 1001recepti.com.