Отидете към основна версия

4 650 0

Рецепта на деня: Специални кюфтета

  • кюфтета-
  • говежда кайма-
  • бекон-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

С лук, чесън и чушки, увити в бекон

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1/2 кг говежда кайма; 200 г бекон; 1 глава лук; 2 скилидки чесън; 1 червена чушка; 1 яйце; 30 г брашно; 1 ч.л. кориандър; 1 ч.л. риган; Сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Говеждата кайма (1/2 кг) се омесва с нарязаните на ситно лук (1 глава), чесън (2 скилидки) и чушка (1 бр).

Добавят се яйцето (1 бр), брашното (30 г), кориандър (1/4 ч.ч.), риган (1 ч.л.), сол и черен пипер. Омесва се много добре.

Оформят се кръгли кюфтета и всяко се увива в тънък резен бекон. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.

Кюфтетата се пекат около 20-25 минути в загрята фурна на 200 градуса, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини