Отидете към основна версия

504 2

Гари Олдман отново би се завърнал в „Хари Потър“, но не като Сириус Блек

  • гари олдман-
  • хари потър-
  • сириус блек-
  • герой-
  • филм-
  • поредица-
  • дж.к. роулинг

Носителят на "Оскар" сега би изиграл не кой да е, а професор Дъмбълдор

Снимка: БГНЕС/ EPA

Гари Олдман не би имал нищо против още едно пътуване до Хогуортс. Актьорът-ветеран, който запомнящо се преобрази в Сириус Блек в четири филма от поредицата за Хари Потър, каза, че не е против да се включи в новия актьорски състав на сериала на HBO, който в момента търси своите Хари, Рон и Хърмаяни.

Въпреки че каза пред IndieWire на червения килим на наградите Еми, че творческият екип на шоуто не се е обръщал към него за никакви роли, той добави, че смята, че неговият герой не присъства във филмите толкова, колкото би искал - чувство, отдавна споделяно от феновете на магическия франчайз.

“Обичам Сириус,” каза звездата в неделя. „Той не беше достатъчно във филмите. Появи се и след това мина през завесата.”

Въпреки че носителят на "Оскар" не очаква обаждания скоро, може би той ще се завърне на малкия екран в друга също толкова обичана роля: "Обзалагам се, че ще направят изцяло нов актьорски състав", каза той. “Може би след няколко години ще мога да изиграя Дъмбълдор.”

В ролята на Сириус Блек, кръстник на Хари (Даниел Радклиф) и несправедливо обвинен в убийство затворник, Олдман се появи в четири филма: "Хари Потър и Затворникът от Азкабан", "Хари Потър и Огненият бокал", "Хари Потър и Орденът на Феникса" и "Хари Потър и Даровете на Смъртта — Част 2". Неговата най-съществена поява е в "Затворникът от Азкабан" от 2004 г., който представя героя и неговата история, като сюжетът се върти до голяма степен около бягството му от затвора и връзката му с Хари.

Междувременно следващите му участия в "Огнения бокал" и "Даровете на смъртта" бяха епизодични, като "Орденът на феникса" донесе края на съществуването на героя в царството на смъртните от ръцете на Белатрикс Лестранж (Хелена Бонам Картър) в опустошителна бойна сцена.

Както съобщихме по-рано този месец, сериалът на HBO, който трябва да излезе през 2026 г., стартира кастинг за емблематичното трио, търсейки деца-актьори между 9 и 11 години.

Председателят и главен изпълнителен директор на HBO и Max Content Кейси Блойс има високи цели за проекта, който той заяви, че ще продължи 10 последователни години - съществена разлика между броя на книгите на Дж. К. Роулинг, които са седем. Смяташе се, че всеки сезон ще разглежда различна книга от поредицата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини