Необходими продукти:
1 кг свински врат; 1 кг свински черен дроб; 600-700 г кисело зеле; 2-3 люти чушки от туршия; 100 мл олио; 2 ч.л. червен пипер; сол и черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
В загрято олио запържваме свинско месо, нарязано на едри късове. В началото не разбъркваме.
Слагаме кисело зеле в тенджера с олио и поръсваме с червен пипер. Наливаме вряла вода и задушаваме под капак 10-15 минути.
Прехвърляме месото в чиния и в същата мазнина запържваме праз и нарязан на малки кубчета свински черен дроб. Разбъркваме и пържим на силен огън. Прехвърляме праза и дроба в подходящ съд.
В същата тепсия изсипваме киселото зеле, свинското месо и поръсваме черен пипер. Добавяме люти чушки, разбъркваме и наливаме топла вода.
Прибавяме дроба и праза. Запичаме ястието във фурна, загрята на 180 градуса, около 15-20 минути, пише zvezdev.com.