Необходими продукти:
500 г прясно смляна свинска кайма; 1 стрък праз лук; 2 с. л. бяло вино (японците използват саке) 1 ч. л. сол; 1 яйце; 2 с. л. брашно; олио за пържене. За соса: 8 с. л. вода; 2 с. л. бяло вино (или саке); 2 ч. л. захар; 2 с. л. соев сос; 2 с.л. оризов оцет; 4 ч. л. нишесте.Начин на приготвяне:
Накълцваме ситно праза, смесваме го с каймата, виното, брашното, яйцето и солта. Разбъркваме много добре. След това вземаме с лъжица по малко от каймата и оформяме с ръка кюфтенца-топчета.
Загряваме олиото на средно силен огън и запържваме кюфтенцата 5 минути. Изваждаме ги и ги отцеждаме от мазнината.
Смесваме внимателно продуктите за соса в тенджера на слаб огън. Разбъркваме, докато сосът се посгъсти. Добавяме и кюфтенцата и продължаваме да разбъркваме, докато се покрият отвсякъде с лъскав сос.
Сервираме ги горещи с ориз.