Отидете към основна версия

608 1

Рецепта на деня: Кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго

  • кюфтенца-
  • кайма-
  • сладко-кисел сос-
  • японска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусно предложение от японската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г прясно смляна свинска кайма; 1 стрък праз лук; 2 с. л. бяло вино (японците използват саке) 1 ч. л. сол; 1 яйце; 2 с. л. брашно; олио за пържене. За соса: 8 с. л. вода; 2 с. л. бяло вино (или саке); 2 ч. л. захар; 2 с. л. соев сос; 2 с.л. оризов оцет; 4 ч. л. нишесте.

Начин на приготвяне:

Накълцваме ситно праза, смесваме го с каймата, вино­то, брашното, яйцето и солта. Разбъркваме много добре. След това вземаме с лъжица по малко от каймата и офор­мяме с ръка кюфтенца-топчета.

Загряваме олиото на средно силен огън и запържваме кюфтенцата 5 минути. Изваждаме ги и ги отцеждаме от маз­нината.

Смесваме внимателно продуктите за соса в тенд­жера на слаб огън. Разбъркваме, докато сосът се посгъсти. Добавяме и кюфтенцата и продължаваме да разбърк­ваме, докато се покрият отвсякъде с лъскав сос.

Серви­раме ги горещи с ориз.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини