Необходими продукти:
- 500 г прясно смляна свинска кайма;
- 1 стрък праз лук;
- 2 с. л. бяло вино (японците използват саке)
- 1 ч. л. сол;
- 1 яйце;
- 2 с. л. брашно;
- олио за пържене.
За соса:
- 8 с. л. вода;
- 2 с. л. бяло вино (или саке);
- 2 ч. л. захар;
- 2 с. л. соев сос;
- 2 с.л. оризов оцет;
- 4 ч. л. нишесте.
Начин на приготвяне:
Накълцваме ситно праза, смесваме го с каймата, виното, брашното, яйцето и солта. Разбъркваме много добре. След това вземаме с лъжица по малко от каймата и оформяме с ръка кюфтенца-топчета.
Загряваме олиото на средно силен огън и запържваме кюфтенцата 5 минути. Изваждаме ги и ги отцеждаме от мазнината.
Смесваме внимателно продуктите за соса в тенджера на слаб огън. Разбъркваме, докато сосът се посгъсти. Добавяме и кюфтенцата и продължаваме да разбъркваме, докато се покрият отвсякъде с лъскав сос.
Сервираме ги горещи с ориз.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хелс китчън
А станалото саке (или вино), ще го изпие на екс.
10:32 03.10.2024