Необходими продукти:
свинско месо - 500 г; праз - 2 стръка; кисело зеле - няколко листа; зелев сок - 1 литър; ориз - 1/2 ч.ч.; червен пипер; олио - 2 с.л.; брашно - 1 с.л.; сухи люти чушки - 2 бр.Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на дребни късчета и запържете в олиото.
В тенджера налейте литър вода и прехвърлете късчетата да се варят. В същата мазнина запържете и праза с червен пипер, прехвърлете и него в тенджерата при месото.
След като е добре повряло месото и може да се къса, добавете в чорбата и изчистения измит ориз, долейте и зелевия сок, прибавете и нарязаното кисело зеле.
Ако е необходимо добавете сол. След като чорбата е готова направете застройка от брашното с хладка вода и оставете още няколко минути да поври.
Изпечете чушлетата на котлона и прибавете и тях. Овкусете с черен пипер, пише gotvach.bg.