Необходими продукти:
- свинско месо - 500 г;
- праз - 2 стръка;
- кисело зеле - няколко листа;
- зелев сок - 1 литър;
- ориз - 1/2 ч.ч.;
- червен пипер;
- олио - 2 с.л.;
- брашно - 1 с.л.;
- сухи люти чушки - 2 бр.
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на дребни късчета и запържете в олиото.
В тенджера налейте литър вода и прехвърлете късчетата да се варят. В същата мазнина запържете и праза с червен пипер, прехвърлете и него в тенджерата при месото.
След като е добре повряло месото и може да се къса, добавете в чорбата и изчистения измит ориз, долейте и зелевия сок, прибавете и нарязаното кисело зеле.
Ако е необходимо добавете сол. След като чорбата е готова направете застройка от брашното с хладка вода и оставете още няколко минути да поври.
Изпечете чушлетата на котлона и прибавете и тях. Овкусете с черен пипер, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Пич
10:26 21.01.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 УСА боклук
Ох лигата ми се проточи
11:35 21.01.2025