Рецепта на деня: Касапска чорба

21 Януари, 2025 10:05 3 550 4

  • касапска-
  • чорба-
  • супа-
  • свинско-
  • кисело зеле-
  • какво да сготвя

Вкусна зимна свинска супа

Рецепта на деня: Касапска чорба - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свинско месо - 500 г;
  • праз - 2 стръка;
  • кисело зеле - няколко листа;
  • зелев сок - 1 литър;
  • ориз - 1/2 ч.ч.;
  • червен пипер;
  • олио - 2 с.л.;
  • брашно - 1 с.л.;
  • сухи люти чушки - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на дребни късчета и запържете в олиото.

В тенджера налейте литър вода и прехвърлете късчетата да се варят. В същата мазнина запържете и праза с червен пипер, прехвърлете и него в тенджерата при месото.

След като е добре повряло месото и може да се къса, добавете в чорбата и изчистения измит ориз, долейте и зелевия сок, прибавете и нарязаното кисело зеле.

Ако е необходимо добавете сол. След като чорбата е готова направете застройка от брашното с хладка вода и оставете още няколко минути да поври.

Изпечете чушлетата на котлона и прибавете и тях. Овкусете с черен пипер, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    4 7 Отговор
    Аха.....все си мисля , че истински касапин веднага ще изхвърли ориза...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 УСА боклук

    1 2 Отговор
    Аз я правя ,без да знам , че е касапска и запръжвам с червен пиперец и олио.
    Ох лигата ми се проточи