Необходими продукти:
200 грама пушена сьомга; 2 яйца; 2 картофа; 3 парчета топено сирене; кисели краставички; чесън, сол, майонеза – на вкус; магданоз, копър.Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата. Сьомгата намачкайте с вилица. Настържете на едро картофите, яйцата, топеното сирене и смесете с рибата. Овкусете с майонеза, сол и чесън. Внимавайте със солта, защото краставичките са солени.
Оформете сместа под формата на змия. Краставичките нарежете на тънки кръгчета и от тях направете „кожата на змията“ . За очи използвайте парченца маслини или грах, а за език – морков. Магданозът и копърът ще бъдат „тревата“, сред която се движи змията.
При направата на „кожата“ може да добавите и кръгчета маслини, пише Framar.bg.