Отидете към основна версия

2 133 6

Носител на Лига Европа се пенсионира на 29 години след обвиненията, че е в контакт с неонацистка организация

  • мартин хинтерегер-
  • айнтрахт франкфурт-
  • хайнрик сикл-
  • нацисти

Той се превърна в обект на сериозни критики в родината си около приятелски футболен турнир

Снимка: БГНЕС

Австрийският национал и звезда на Айнтрахт Франкфурт - Мартин Хинтерегер, официално обяви, че прекратя своята футболна кариера, макар да е едва на 29-годишна възраст.

Централният бранител споделя, че е взел това решение още през 2019 г., когато името му бе замесено в скандал около връзката му с Хайнрих Сикл. Двамата са организатори на приятелския футболен турнир на името на Хинтерегер - Hinti Cup., пише DW.

Сикл обаче се оказва една от най-спорните фигури в политическия живот в Австрия, тъй като е част от националистическата партия FPÖ до 2021 г., а в младежките си години членува в неонацистката организация „Националистически фронт“. През 1992 г. тя бива забранена от германските власти. Определят я за дясно-екстремистка, расистка, сексистка, националистическа и етнически ориентирана група.

Хинтерегер се разграничава от миналото на своя бизнес партньор, но името му продължава да се асоциира тясно със Сикл. Смята се, че именно това е и причината той да изпълни договора си с Айнтрахт докрай и след това да обяви край на професионалната си кариера във футбола.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини