Last news in Fakti

23 Юни, 2022 23:33 2 125 6

Носител на Лига Европа се пенсионира на 29 години след обвиненията, че е в контакт с неонацистка организация

  • мартин хинтерегер-
  • айнтрахт франкфурт-
  • хайнрик сикл-
  • нацисти

Той се превърна в обект на сериозни критики в родината си около приятелски футболен турнир

Носител на Лига Европа се пенсионира на 29 години след обвиненията, че е в контакт с неонацистка организация - 1
Снимка: БГНЕС

Австрийският национал и звезда на Айнтрахт Франкфурт - Мартин Хинтерегер, официално обяви, че прекратя своята футболна кариера, макар да е едва на 29-годишна възраст.

Централният бранител споделя, че е взел това решение още през 2019 г., когато името му бе замесено в скандал около връзката му с Хайнрих Сикл. Двамата са организатори на приятелския футболен турнир на името на Хинтерегер - Hinti Cup., пише DW.

Сикл обаче се оказва една от най-спорните фигури в политическия живот в Австрия, тъй като е част от националистическата партия FPÖ до 2021 г., а в младежките си години членува в неонацистката организация „Националистически фронт“. През 1992 г. тя бива забранена от германските власти. Определят я за дясно-екстремистка, расистка, сексистка, националистическа и етнически ориентирана група.

Хинтерегер се разграничава от миналото на своя бизнес партньор, но името му продължава да се асоциира тясно със Сикл. Смята се, че именно това е и причината той да изпълни договора си с Айнтрахт докрай и след това да обяви край на професионалната си кариера във футбола.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спокойно може да заиграе

    19 6 Отговор
    в Динамо Киев,там са само бандеровци,азовци,десен сектор и т.н.

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Спокойно може да заиграе":

    И оди после обяснявай че нямаш сестра
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чоко

    2 5 Отговор
    И каква излиза сега? В Австрия такива като Възраждане ги забраняват, а тук ние ги търпим? Ало компетентните органи моля да се задействат.
  • 6 днес да си нормален не е добре

    2 0 Отговор
    незнаех че имало и нормални в австрия …