Отидете към основна версия

7 577 10

Какви са гумите на състезателния КамАЗ

  • камаз-
  • гуми-
  • дакар-
  • continental

Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира в Кордоба, Аржентина и спечели тазгодишното издание на рали Дакар. Сега ще ви разкажем за една технология и за самите гуми, които Continental доставя на отбора.

Технологията се нарича ContiPressureCheck и непрекъснато следи въздушното налягане и температурата в безкамерни гуми с помощта на датчици и може да се използва при многоосови товарни и търговски автомобили с всякаква подредба на колелата. Всеки датчик притежава отделна батерия, което гарантира непрекъснато действие за период до 6 години или около 600 000 километра. Сигналите от устройствата се предават до централен блок за управление или до свързаната телематична система.

Серията гуми Continental HCS първоначално е разработена за тежките условия на експлоатация при строителните машини. Тези гуми осигуряват невероятно прилепване на колелата поради неповторимия си грайфер и геометрия и притежават повишена устойчивост на щети и пробиви, което е от изключителна важност при състезания като рали Дакар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини