21 Февруари, 2018 17:01 7 555 10

Какви са гумите на състезателния КамАЗ

  • камаз-
  • гуми-
  • дакар-
  • continental
Какви са гумите на състезателния КамАЗ - 1

Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира в Кордоба, Аржентина и спечели тазгодишното издание на рали Дакар. Сега ще ви разкажем за една технология и за самите гуми, които Continental доставя на отбора.

Технологията се нарича ContiPressureCheck и непрекъснато следи въздушното налягане и температурата в безкамерни гуми с помощта на датчици и може да се използва при многоосови товарни и търговски автомобили с всякаква подредба на колелата. Всеки датчик притежава отделна батерия, което гарантира непрекъснато действие за период до 6 години или около 600 000 километра. Сигналите от устройствата се предават до централен блок за управление или до свързаната телематична система.

Серията гуми Continental HCS първоначално е разработена за тежките условия на експлоатация при строителните машини. Тези гуми осигуряват невероятно прилепване на колелата поради неповторимия си грайфер и геометрия и притежават повишена устойчивост на щети и пробиви, което е от изключителна важност при състезания като рали Дакар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    27 41 Отговор
    Та кое му е руското ,за едни" приятели "питам?

    Коментиран от #4, #7, #8, #9

  • 2 Средна възраст

    34 2 Отговор
    За информация:един от най-големите производители на гуми в Русия е КАМА ,собственост на КОНТИНЕНТАЛ!
  • 3 Прост

    8 2 Отговор
    Абе вие за TPMS чували ли сте?
    Има го във всяка кола произведена след 2014 май беше, заради европейска директива.
  • 4 Random

    52 14 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    А кое е немското на мерцедес като частите идват от цял свят и някрая ги сглобяват Мустафа, Али и Мехмед?
  • 5 камаз

    33 8 Отговор
    Е сега кое му е руското , името му е руско и това е достатъчно , все едно у вас като цялата техника ти е китайска да каже че къщата на дядо ти е китайска , такъм е живота, къщата на дядо с китайска техника.
    Все едно аз като Българин да сглобя от всякакви части някаква машина и да я рекламирам по света и тя да не е Българска.
    Все едно да кажеш че НАСА е германска защото шеф е бил Вернер Фон Браун и са работили нацисти в нея нали , всички си мислим че НАСА е американска , най-много да е холивудска.
  • 6 ха ха ха

    36 14 Отговор
    руския камаз със западни части е пак по-добър от всеки друг западен камион със същите части , състезанието го доказа това , евала на руските мужици , доказаха че и западните двигатели стават за нещо
  • 7 К.К.

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Полезните изкопаеми, руда, въглища и нефт.
  • 8 tost

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Руското в Камаза е ......щети го обясня много баааавно......кормилното устройство (с две думи отбора)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Vlad

    0 0 Отговор
    Кое му е руското???двигателя ЯМЗ.18 литров 830кс.По едно време бяха сложили двигател Либхер но не знам какво стана с него.