Отидете към основна версия

12 804 38

Tesla без шофьор тръгна в насрещното (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • smart summon-
  • автономно управление

Очевидци заснеха Tesla Model 3 да излиза самостоятелно от паркинг и да поема в насрещното движение в град Ричмънд в канадската провинция Британска Колумбия. През цялото време зад волана на електромобила няма шофьор.

Бялата Tesla очевидно се управлява от системата Smart Summon, която позволява на водача да "извика" при себе си дистанционно колата ако се намира в радиус от 60 метра. За ориентир служи GPS-сигнала от телефона на собственика.

От Tesla коментират случая като подчертават, че отговорността за използването на Smart Summon пада изцяло върху водача. Той трябва да следи електромобила през цялото време, тъй като автопилотът невинаги оценява правилно пътната обстановка. В конкретната ситуация собственикът изобщо не е трябвало да активира функцията, тъй като движението на безпилотни автомобили по пътищата на Британска Колумбия е забранено.

Въпреки многобройните предупреждения на Tesla, че системата все още се намира в стадий на бета-тестове, много водачи използват Smart Summon лекомислено. В мрежата има десетки видеоклипове, в които собствениците заставят електромобилите да нарушават правилата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.

Свързани новини