Отидете към основна версия

2 722 3

VW Group води преговори с Tesla

  • vw-
  • volkswagen-
  • tesla-
  • porsche-
  • заряден порт

Германците също се оглеждат в зарядния порт NACS

След като вчера ви споделихме, че Volvo се присъединява към групата от автомобилни производители, които ще използват зарядния порт на Tesla, сега друга голяма компания е в преговори с американския производител за използване на NACS. Volkswagen Group може би ще бъде поредният производител на електромобили, който ще се присъедини към групата, която в момента включва General Motors, Rivian, Ford и други.

Според Reuters компанията води преговори с Tesla за приемане на NACS в своите електрически автомобили, които се продават под няколко марки Volkswagen, Audi, Porsche и Scout в бъдеще в Северна Америка.

First Squawk съобщават, че "Volkswagen Group активно обсъжда с Tesla възможности за оптимизиране на работата на NACS и стойността за клиентите на марката“, което показва, че германците може да имат някои допълнителни изисквания към Tesla.

Вероятно става въпрос за системите за бързо зареждане на високоволтови батерии, които достигат 800 и дори 1000 волта в бъдеще. От Tesla oбещават , че конекторът за зареждане NACS може да се справи с такова напрежение и мощност до един мегават, но в момента компанията разполага само с 500-волтови зарядни станции.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини