Last news in Fakti

30 Юни, 2023 12:01 2 718 3

VW Group води преговори с Tesla

  • vw-
  • volkswagen-
  • tesla-
  • porsche-
  • заряден порт

Германците също се оглеждат в зарядния порт NACS

VW Group води преговори с Tesla - 1

След като вчера ви споделихме, че Volvo се присъединява към групата от автомобилни производители, които ще използват зарядния порт на Tesla, сега друга голяма компания е в преговори с американския производител за използване на NACS. Volkswagen Group може би ще бъде поредният производител на електромобили, който ще се присъедини към групата, която в момента включва General Motors, Rivian, Ford и други.

Според Reuters компанията води преговори с Tesla за приемане на NACS в своите електрически автомобили, които се продават под няколко марки Volkswagen, Audi, Porsche и Scout в бъдеще в Северна Америка.

First Squawk съобщават, че "Volkswagen Group активно обсъжда с Tesla възможности за оптимизиране на работата на NACS и стойността за клиентите на марката“, което показва, че германците може да имат някои допълнителни изисквания към Tesla.

Вероятно става въпрос за системите за бързо зареждане на високоволтови батерии, които достигат 800 и дори 1000 волта в бъдеще. От Tesla oбещават , че конекторът за зареждане NACS може да се справи с такова напрежение и мощност до един мегават, но в момента компанията разполага само с 500-волтови зарядни станции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 5 Отговор
    Имам зарядна станция пред заведението

    Коментиран от #3

  • 2 Патурко

    4 4 Отговор
    ха познайте сега Кой ще плаща сметките след това! Жокер: Няма да е Тесла нито останалите авто производители!
  • 3 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Махай я,докато не ти е пламнало заведението.