Отидете към основна версия

5 654 26

Росен Миленов пред ФАКТИ: Доган е рожба на ДС и управлява като ДС (ВИДЕО)

  • росен-
  • миленов-
  • дпс-
  • ахмед-
  • доган

Въпреки че владее цялата власт, Пеевски е изпразнен от съдържание като електорален потенциал, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Нека започнем от това, че Ахмед Доган е най-дълго задържалия се в българската политика, защото прилага успешно активните мероприятия на Държавна сигурност (ДС). Доган е рожба на ДС и управлява като ДС. И съответно това му помогна да оцелее до днес и да бъде фактор във вътрешнополитически и външнополитически процеси. Как управлява Ахмед Доган? Как управлява Държавна сигурност? Просто - вкарваш всеки в определена роля с цел, която трябва да се постигне, за да се създадат определени процеси. И накрая излизаш човека, който е незаобиколим фактор, който решава всички проблеми. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Росен Миленов, бивш служител на ДАНС.

„Профилираш определен човек, определяш какви са му слабостите, какви са наклонностите му, къде му е силата и го използваш. Пеевски е енергичен, комбинативен, непреклонен пред никакви пречки, няма оценъчна система, която да го спира от каквото и да било престъпление. Пеевски чрез тези умения хвана цялата държавна и има власт. Въпреки че владее цялата власт, Пеевски е изпразнен от съдържание като електорален потенциал. За него няма хора, които да гласуват, освен твърдите клиентски мрежи. Тук се връщаме на Доган. Ако Пеевски намаше качества, тогава Доган не би го сложил, за да разчиства сметки“, добави гостът.

„И минаваме на следващ етап. Вече се пускат в публичното пространство библиотекарите. Стоян Денчев говори в един подкаст, че Доган му се бил обадил преди гласуването и искал помощ от него, защото партията ДПС била в опасност. Щом се покаже Стоян Денчев от библиотекарите, автоматично трябва да ни светне лампата за приятели, за стари хиени в ДС. В последните години ДПС феодализираха много места и местните феотдали започнаха да не кореспондират с почетния си председател. После Доган вкара Делян Пеевски да ги разбута и сега накрая, когато има проблем, ще излезе да реши проблема. И пак ще каже, че Доган е ДПС. ДПС е една корпоративна партия, която е обрасла с обръчи от фирми и която използва цялата власт – ведно с ГЕРБ, за частни корпоративни интереси. Пеевски е в изключително голямата си зависимост от външни фактори - най-вече от САЩ, заради компроматите, които те има за него. И какво виждаме от Пеевски, че стана най-големия евроатлантик и че Путин е виновен за всичко“, сподели още Миленов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 27 гласа.

Свързани новини