Отидете към основна версия

4 306 38

Какъв е проблемът с техническите прегледи на колите? Ангел Славчев пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • ангел-
  • славчев-
  • възраждане-
  • технически-
  • преглед-
  • коли-
  • газове

Предложението ни от „Възраждане“ е да се промени Наредбата, казва депутатът

Снимка: Факти.бг

Когато говорим за техническите прегледи на колите, а вашият автомобил има повреди, те се квалифицират като „незначителни“, „значителни“ и „опасни“. Когато автомобилът влезе в графа „опасни“, той бива спиран от движение. Питахме Министерство на транспорта защо отработените газове са „опасни“, а отговорът бе, че това е по искане на Министерството на околната среда. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Ангел Славчев, депутат от „Възраждане“.

„В Германия има трите възможности, а у нас проблем с отработените газове са записани в графа „опасни“ и това е проблемът. Ако не ви работят спирачките, можете да се върнете след 14 дни. Но при „опасни“ газове се спира колата от движение… Защо?“, пита депутатът.

„В страната влезе едно дигитализиране на цялата система и предаване онлайн на прегледа и така стана проблемът. Предложението ни от „Възраждане“ е да се промени Наредбата, за да се изчисти тази грешка и да не се спират колите от движение, а да им се сваля категорията. Просто така са го превели нашите администратори - всички тези „значителни“, когато става въпрос за газове, са сложени като „опасни“. Трябваше да притиснем служебния министър-председател Главчев на блиц контрол, да му обясним проблема, за да може той да разпореди да се направи комисия между двете министерства. А иначе те се правят на „ни лук яли, ни лук мирисали“, добави още Славчев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.

Свързани новини