Отидете към основна версия

1 211 1

Корабен двигател задуши 19 имигранти край Лампедуза

  • лампедуза-
  • имигранти-
  • смърт

През последните седмици се засилва потока от нелегални имигранти през водите на Средиземно море. Те са подтикнати от хубавото време, но и от ескалацията на напрежението в Либия

Безжизнените тела на 18 имигранти бяха открити от италиански спасители в лодка край бреговете на остров Лампедуза, съобщи агенция АНСА.

Силите на реда смятат, че те са се задушили от дима, изпускан от корабния двигател. За нещастие друг мъж е починал, докато е бил прехвърлян на сушата, за да бъде откаран в болница. Два души са превозени в критично състояние и те се наблюдава от лекарите в Палермо.

Южно край бреговете на Лампедуза властите на Италия заловиха кораб, превозващ над 600 емигранти. Те са били натъпкани като сардели и по време на плаването не са имали достъп до вода и храна.

През последните седмици се засилва потока от нелегални имигранти през водите на Средиземно море. Те са подтикнати от хубавото време, но и от ескалацията на напрежението в Либия.

По-рано този месец властите откриха труповете на 45 имигранти, натъпкани в изоставена рибарска лодка. Лампедуза е основна цел при нелегалния трафик, защото е най-близката сухоземна точка на ЕС до Африка. От месеци италианското правителство настоява ЕС да вземе по-ясна позиция за справяне с трафика на хора през Средиземно море. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: