19 Юли, 2014 16:22 1 210 1

Корабен двигател задуши 19 имигранти край Лампедуза

  • лампедуза-
  • имигранти-
  • смърт

През последните седмици се засилва потока от нелегални имигранти през водите на Средиземно море. Те са подтикнати от хубавото време, но и от ескалацията на напрежението в Либия

Безжизнените тела на 18 имигранти бяха открити от италиански спасители в лодка край бреговете на остров Лампедуза, съобщи агенция АНСА.

Силите на реда смятат, че те са се задушили от дима, изпускан от корабния двигател. За нещастие друг мъж е починал, докато е бил прехвърлян на сушата, за да бъде откаран в болница. Два души са превозени в критично състояние и те се наблюдава от лекарите в Палермо.

Южно край бреговете на Лампедуза властите на Италия заловиха кораб, превозващ над 600 емигранти. Те са били натъпкани като сардели и по време на плаването не са имали достъп до вода и храна.

През последните седмици се засилва потока от нелегални имигранти през водите на Средиземно море. Те са подтикнати от хубавото време, но и от ескалацията на напрежението в Либия.

По-рано този месец властите откриха труповете на 45 имигранти, натъпкани в изоставена рибарска лодка. Лампедуза е основна цел при нелегалния трафик, защото е най-близката сухоземна точка на ЕС до Африка. От месеци италианското правителство настоява ЕС да вземе по-ясна позиция за справяне с трафика на хора през Средиземно море. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Тошев

    2 0 Отговор
    Италия е в основата за войната в Либия! Вместо да помогнат на тия хора ги затварят в лагери като по този начин ги карат да рискуват живота си !
Новини по държави: