Отидете към основна версия

1 336 1

Австралия е най-зле представящата се индустриална страна по въпросите с климата

  • австралия-
  • страна-
  • климат-
  • представяща се-
  • индустриална-
  • въпросите

България е поставена на 41-во място в класацията на „Джърман Уоч“ и „Европейската мрежа за действие по климата“

Снимка: Уикипедия

Австралия е най-лошо функциониращата индустриална страна по отношение на измененията на климата през 2014 г., съобщи Би Би Си.

Данните са от доклад за „Изпълнението на индекса по изменения на климата“ (CCPI), изготвян от неправителствените организации „Джърман Уоч“ и „Европейската мрежа за действие по климата“.  CCPI е показател, който оценява и класира страните с най-голям принос на емисии на парникови газове по  отношение на адекватността и прозрачността на провежданата от тях политика за реагиране на промените в килимата.

Според доклада лошото представяне на Австралия може частично да се отдаде на политиките, които новото коалиционно правителство в страната провежда. Правителството на премиера Тони Абът пое властта в страната през 2013 г. и отмени данъка за въглеродните емисии.

В доклада са включени 61 държави, сред които на последно място е поставена Саудитска Арабия. Австралия е предпоследна и последна сред световните индустриални сили, като измести Канада от това място. Най-добре представящите се държави в борбата с изменението на климата са Дания, Швеция и Великобритания.

България е поставена на 41-во място в класацията и е групата на нестабилно представящите се държави. Според доклада страната е политически нестабилна и при постоянната смяна на правителства политиките за климата никога не са дневен ред.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: