Отидете към основна версия

2 448 4

Сръбският премиер с остри критики към Цветан Василев

  • премиер-
  • сръбския-
  • цветан василев

Фабриката за стъкло на българина дължи сметки за ток на стойност € 20 млн

Сръбският премиер Александър Вучич отправи сериозни критики към българския банкер Цветан Василев, съобщи blic.rs.

Те са свързани с това, че фабриката за стъкло на Василев в Парачанин има неизплатени задължения за електричество на стойност € 20 млн. По време на пресконференция премиерът заяви:

„Няма да позволя на един магнат да слага пари в джоба си за сметка на държавата. Няма как на някой да му бъде позволено да регулира задълженията си към Сърбия, за да бъде арогантен, богат и успешен, докато всички други изглеждат като глупаци.“, заяви Вучич.

В същото време работниците от фабриката в Парачанин обявиха, че са готови да излязат на протест и да блокират магистралата Белград – Ниш.

„Ще говоря с работниците, но не мога да им позволя да блокират магистралата, когато предприятието дължи €20 млн. и не си е плащало сметките от началото на годината. Това е срамота.“, допълва Вучич.

„Ако не се стигне до споразумение през следващите два месеца може да се стигне до радикализация на протеста, защото това осигурява съществуването на работниците.“, заявява  представител на Съюза на независимите стъклари.

Сръбските медии коментират, че Цветан Василев се намира под опеката на съветниците на президента Томислав Николич – Предраг Митич и Павел Башич. Според осведомени източници той е правил дългове, защото е бил сигурен, че зад гърба му стоят хора от обкръжението на Николич. Премиерът Вучич обаче вече открито се противопоставя на това.

Цветан Василев пребивава в Сърбия от 2014 г., след като неговата КТБ бе обявена в несъстоятелност. Това развитие на събитията може сериозно да наруши сигурността, която той чувстваше на сръбска земя.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: