Отидете към основна версия

1 077 2

Найджъл Фараж: Меркел само задълбочава бежанската криза

  • найджъл фараж-
  • криза-
  • ангела меркел

Според него има опасност за цяла Европа

Снимка: AP/БТА

„Германският канцлер Ангела Меркел само задълбочава бежанската криза.“

Това заяви лидерът на британското крайно формирование Партия за независимост на Обединеното кралство - Найджъл Фараж, цитиран от IOL news.

Според него с непрекъснатите си изявления, че Германия е готова да приеме още бежанци, Меркел само призовава още хора да тръгнат по опасния път към Европа и да рискуват живота си. Фараж допълни, че е бил ужасен от снимките на 3-годишния Айлян, намерен мъртъв на турски плаж, след като лодката, в която е пътувал, за да стигне до Гърция е потънала в морето. Според него обаче сегашната политика на Меркел може да доведе само до повече подобни случаи.

„Ние трябва да си отговорим как да предотвратим повече подобни снимки? Възможно ли е да предотвратим други случаи като този в Австрия, където 71 души умряха от задушаване в камион? Видях как бежанци се опитват да се натъпчат във влаковете за Германия в Будапеща. Това е едно бясно втурване. Има риск в Европа да влязат и джихадистки войници, представящи се за имигранти. Това, което Меркел прави е много опасно. Не можем да рискуваме нашата безопасност. Състраданието не може да застрашава това.“, заяви Фараж.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: