Отидете към основна версия

1 663 22

Лавров: Курсът на износ на демокрация е пагубен

  • сергей лавров-
  • демокрация-
  • износ

Външният министър на Русия заяви, че се безпокои от разрастването на влиянието на Ислямска държава

„Групировката Ислямска държава представлява заплаха от безпрецедентен мащаб.“ Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Притеснява ме нарастващото влияние на групировката в Афганистан, който допълнително усложнява ситуацията със сигурността. Ние сме готови да предложим сътрудничество на Кабул за подсигуряване на сигурността в страната и противодействие на тероризма. Ситуацията в Близкия Изток преминава граница, отвъд която започва унищожаването на политическата карта на региона. Това е още едно доказателство за пагубния курс, който задава „износа на демокрация“, предизвикващ смяната на нежелани режими и причиняващ разделение в региона.

Разрастващия се хаос в Ирак, Сирия, Либия и Йемен разшири терористичната заплаха до безпрецедентен мащаб, символ на което е Ислямска държава. Русия твърди и последователно се ангажира в борбата с тероризма във всички негови форми“, заяви Лавров.

В момента Лавров е в Пекин за среща на външните министри от  Конференцията за взаимодействие и изграждане на доверие в Азия. Той заяви, че създаването на широко икономическо пространство ще е една от основните теми

„Логиката за неделимост е приложима не само за сигурността, а и за икономиката. Украинската криза е трагичен пример за недалновидна политика. Решението на този въпрос може да се реши само чрез прилагането на пълния пакет от мерки, договорен в Минск. Също е нужен и диалог на Киев с отцепените райони.

Относно Сирия, опитите на отделни опозиционери и чуждестранните им поддръжници да поставят различни ултиматуми с неприемливи. Нашата помощ за прочистването на страната от тероризма стана по молба на самото правителство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания