28 Април, 2016 09:56 1 650 22

Лавров: Курсът на износ на демокрация е пагубен

  • сергей лавров-
  • демокрация-
  • износ

Външният министър на Русия заяви, че се безпокои от разрастването на влиянието на Ислямска държава

„Групировката Ислямска държава представлява заплаха от безпрецедентен мащаб.“ Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Притеснява ме нарастващото влияние на групировката в Афганистан, който допълнително усложнява ситуацията със сигурността. Ние сме готови да предложим сътрудничество на Кабул за подсигуряване на сигурността в страната и противодействие на тероризма. Ситуацията в Близкия Изток преминава граница, отвъд която започва унищожаването на политическата карта на региона. Това е още едно доказателство за пагубния курс, който задава „износа на демокрация“, предизвикващ смяната на нежелани режими и причиняващ разделение в региона.

Разрастващия се хаос в Ирак, Сирия, Либия и Йемен разшири терористичната заплаха до безпрецедентен мащаб, символ на което е Ислямска държава. Русия твърди и последователно се ангажира в борбата с тероризма във всички негови форми“, заяви Лавров.

В момента Лавров е в Пекин за среща на външните министри от  Конференцията за взаимодействие и изграждане на доверие в Азия. Той заяви, че създаването на широко икономическо пространство ще е една от основните теми

„Логиката за неделимост е приложима не само за сигурността, а и за икономиката. Украинската криза е трагичен пример за недалновидна политика. Решението на този въпрос може да се реши само чрез прилагането на пълния пакет от мерки, договорен в Минск. Също е нужен и диалог на Киев с отцепените райони.

Относно Сирия, опитите на отделни опозиционери и чуждестранните им поддръжници да поставят различни ултиматуми с неприемливи. Нашата помощ за прочистването на страната от тероризма стана по молба на самото правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    5 4 Отговор
    То и износа на революция беше пагубен за нас другарю Лавров но ние го преживяхме /е не всички/!

    Коментиран от #2, #3, #9, #17

  • 2 Бай хой

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Ти в кой век живееш бе. Виж какъв геноцид провеждат спрямо Българският народ господарите ти. Седнал да демагогства продажника.
  • 3 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    .... и между другото прочети малко за това, кой стои за "износа на революции", къде се подвизава по настоящем и откъде дърпа конците :)

    Коментиран от #5

  • 4 ЧИЧО ТИ САМ

    1 2 Отговор
    Е НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ МАФИЯ И КОРУПЦИЯ И МЕНТЕЛИВИ ГОРИВА ДА ИЗНАСЯТ. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИЗНАСЯ И ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 5 среднощен ястреб

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ние Българите /до 1989г./ просто ни се налагаше /от Русия / да учим от първолаци до висше образование за революция ,червен терор ,световен империализъм....Но това беше така защото бяхме бедна колония на руснаците !След като отхвърлихме руското робство се видя че нашите лекари ,инженери и всички останали специалисти и без тия дисциплини доста доста добре са оценени/и заплатени/ в Западна Европа и цял свят а не само във високо развити страни като Ирак и Либия!

    Бог да го прости Муамар ,казваше на либийците "Аз ще ви докарам бели роби"

    Коментиран от #10

  • 6 мо кеш

    2 2 Отговор
    А про-руските продажници който ни управляваха, такива договори са сключили с братската ви Русия, че 8000 години няма да се оправим.
    И въпреки това, сега руски тролчета пишат, че американците са ги ограбили и Путин щял да ги спаси от много лошите ни съюзници, боли го мерцедеса Путин за теб !!! БОЛИ ГО МЕРЦЕДЕСА !!

    Коментиран от #12

  • 7 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    послушайте го човека е прав-ислямска държава ще подпали целият регион и стига сте ги подкрепяли сащ -не го заслужават-свалете си розовите очила и мислете малко с горните си глави....НЕ подържам и руснаците като цяло и за всичко-но -в случая са по адекватни от сащ ,а са и братя наши с една религия и език....

    Коментиран от #8

  • 8 обеднял руснак

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Волен Сидеров":

    Я стига глупости! Много ясно е че не поддържаш руснаците ,ТЕ ПОДДЪРЖАТ ТЕБ!
  • 9 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Като ти чета коментарите не разбирам защо не вземеш да се именуваш Баглама или Зурна или Дайре много ще ти паснат.
    Иначе да, дълго и ние и децата ни ще сме благодарни, на братския американски народ, че ни внесоха от техния тип демокрация. Сега имаме златно находище ама друг го експлоатира, а ние трупаме външен дълг. Изнасяме инженери, внасяме мигранти. Подменят ни историята ама за какво ли ни е 1300 г. история, американската е само 200 г. и пак са си добре. Сторят джамии навсякъде из страната и на конгреси в София турски консули и посланици стоят зад учредители на етнически партии обявяващи, че където се говори турски е тяхно ама няма нищо ние сме либерални. Дали докато отново има деление на русофили и русофоби и се браним с всички сили и средства от несъществуващата заплаха Русия не пропускаме истинската заплаха за страната ни?

    Коментиран от #11

  • 10 СРЕДНОЩНА ГНИДА

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен ястреб":

    ВЪНШНИЯ И ВЪТРЕШНИЯ ДЪЛГ НА РОДИНАТА НИ ЗНАЕШ ЛИ НА КАКВИ НИВА СА ? ТАКИВА ЧЕ И ПРА ПРА ПРА ПРА ВНУЦИТЕ ТИ ЩЕ РОБУВАТЕ ИСТИНСКИ А НЕ КАКТО ДО 1987 Г. БЯХМЕ НА ТРЕТО НИВО ПО ИКОНОМИЧЕСКИ БВП НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.И НИКОЙ НЕ БЕ ЧУВАЛ ЗА МВФ И СВЕТОВНА БАНКА.

    Коментиран от #14

  • 11 мост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Когато бяхме под русо робство освен че ни забраняваха да празнуваме християнските празници ВЕЛИКДЕН,КОЛЕДА.... и ни караха да крещим по манифестациите СССР , БКП КПСС ни пускаха в петък директно руска телевизия но и това преживяхме!

    Коментиран от #13

  • 12 САМОЗАДОВОЛЯВАЩ СЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "мо кеш":

    ИДВА ВРЕМЕТО НА ЧЕРНИТЕ КРЕНВИРШИ И ТОГАВА КОЛКОТО И КЕШ ДА ИМАШ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ПОХАРЧИШ И ЩЕ ДАВАШ МИЛО И ДРАГО ЗА ЕДНО МОРКОВЧЕ.
  • 13 ШПАГАТ

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "мост":

    СЯ ПА ИМА ПОРНО НАРКОТИЦИ И НАСИЛИЕ БОЛ.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГИ ДО ЕДНО .НАЛИ СИ КАПУТАЛИСТ И ДЕМОКРАТ ?:;?
  • 14 гнидоунищожитер

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "СРЕДНОЩНА ГНИДА":

    Е защо Фалирахме тогава при 7-8 милиарда дълг пък сега при при тоя БВП ги плащаме без притеснения ?

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай хой

    2 2 Отговор
    До деска с някоркото ника.

    1. Не бяхме фалирали 1989година. Факт. За справка може да погледните всякакви статистики. Няма смисъл да повтаряме като малоумни.

    2. Под руско робство не сме били и под руска окупация защото всички предприятия и банки работеха за Българският народ, увеличаваше се пенсионният фонд а възрастта за пенсиониране намаляваше. Руски войски в България нямаше.

    3.Вишнаги се празнуваха всички християнски празници, свещенниците бяха на почит и навсякъде имаше работещи поддържани църкви. Сега жива трагедия. Построени са няколко хиляди джамии, сткотици църкви са затворени, рушат се и са без свещеници. Процъфтява всякаква ерес и така наречените евангелистки църкви се множат с подкрепа от вън.
    Всеки можеше да празнува каквото си иска за разлика от сега, забраняват се митинги и шествия дори в чест на възрожденските ни герои.

    4. Руските договори бяха такива че бензина бе 80 стотинки а заводите бълваха продукция за целия свят като работеха на газ за без пари.

    5. Образованието и здравеопазването бе безплатно и гарантирано от конституцията. Нищожествата се продадоха и за тях е по важно да мият чинии и тоалетни и да карат коли пета ръка.

    6 Разработваха се залежи на стратегически метали които се добиваха от и за България. Затвориха се десетки златотдобивни мини и сега работят две-три и то за колонизаторите.

    6. Българската геофизична експедиция проучваше нефтени и газови находища в северна Африка и се печелеше от това. Проучени бяха и находищата в България и Българската икономическа зона от Черно море но предприятието бе закрито и докладите бяха предоставени на колонизаторите. Сега те ще добиват и ще ни го продават на баснословни цени.

    7. Тогава тези находища не бяха разработени тъй като добива от тях е по скъп и от Русия дни доставяха по евтино като нашите залежи стояха в резерв. Сега колонизаторите ще дсобиват и тъй като цената ще е висока и никой няма да я купува ще ни принудят ние да плбащаме като луди или по-точно както плащаме цената на електроенергията от хамериканските тецове.

    Ай стига съм се занимавал с лумпени.
  • 17 някоркото

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    1 Ако не бяхме фалирали защо бай ти Тошо сдаде властта? Защо Луканов обяви мораториум по плащанията?

    2 Защо като не сме били под руско робство и банките и предприятията работеха за народа нямаше нищо по магазините и всичко се купуваше и продаваше "под масата"

    3 Защо като се празнуваха всички християнски празници на Великден не можеше да се ходи на църква и има дори и да си със двама родители дежурни учители които те докладваха и изключваха от училище и колко църкви се построиха по времето на народната власт?

    4 Русите договори бяха такива че с една заплата можеше да се купи 200 литра бензин в момента можеш да си купиш 3-4 пъти повече а българските предприятия бълваха не качествена продукция за руския пазар а хората работеха без пари!

    5 Образованието се занимаваше с идеологически науки и и беше много добро сравнено с руското но когато го сравнихме с европейското разбрахме къде сме !Не случайно децата на партийните велможи учеха на Запад Георги Пирински Людмила Живкова ... А банката и конституцията гарантираха и златно покритие на лева но долара беше 5-6 лева!

    6 Затвориха се разни лошо замислени и изгладени предприятия като Кремиковци Червена могила....

    7 По това време Българите работеха само в Ирак ,Коми и Либия и то ако се "Уредят "защото руснаците ги беше страх че ако отиде някой в ФРГ ще разбере за какво става дума !През зелената граница потока беше само навън сега е само навътре ,чакаше се 20 години за "жигулка" и хубавите неща бяха в КОРЕКОМ а сега всеки квартален магазин е кореком ,всеки учи работи и пътува където си иска и както е било преди руското робство

    А ТИ ЯВНО СИ ПОЛУЧИЛ ПО-ГОЛЕМИ ДОЗИ ОТ ЧЕРНОБИЛСКАТА РАДИАЦИЯ И СИ ЕДИНСТВЕНИЯ СЪЮЗНИК НА ПУТИНОВА РУСИЯ СЛЕД АСАТ

    ХА,ХА ха хаааа....
  • 18 САМО БЕЛЕНЕ ЗА ВАС

    2 2 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ СЕ ЗАРИБИЛИ ПО КОРЕКОМЧЕТА БМВ ЦА . ДОКЪТ СЕ КЕФИТЕ НА СЛОБОДИЯТА СИНЪТ ТИ СА ГО НАБИЛИ И ОБРАЛИ СЕСТРАТИ СА Я ИЗКАРАЛИ НАВЪНКА ДА ПРОСТИТУИРА БАБА ТИ СА Я ИЗНАСИЛИЛИ И ПРЕТРЕПАЛИ ПРОДАЛИ СА ТИ ЖИЛИЩЕТО С ПОДПРАВЕНИ ДОКУМЕНТИ БРАТ ТИ СТАНАЛ НАРКОМАН.ТВА ЛИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ИЛИ Е ДЕМОНА ОТ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТТЪРВЕМ ААААААА......... ЧИФУТИ СКЪСАНИ С БОЛ КОМПЛЕКСИ ВРЕДНИ ЗА МИЛАТА НИ РОДИНА?":!:;?
  • 19 onq s konq

    3 2 Отговор
    "Полезни съвети за кандидат-шумкара":1.Не ставайте шумкар,ако предварително не сте си намерите ятак/за мандрите забравете/.2.Движете се само в група и то през деня,защото Дървената мафия ще ви помислят за "конкуренти" и ще ви изколят като нищо.3.Избягвайте бежанските коридори и задължително си носете униформата,защото разни доброволци-граничари ще ви проснат по очи и ще ви сложат "свинските опашки". Приятен партизанлък и не забравяйте че СССР отдавна го няма!
  • 20 STOP

    1 1 Отговор
    Изказванията на Лавров са храна за тролове трябва да се пре-пакетират и неутрализират.
    Пишете че е казал нещо срещу държавите в НАТО и толкова, не влизайте в подробности, само храните драскачите.
  • 21 гост

    2 0 Отговор
    Двете гледни точки за миналото 16 и 17. И в двете има и истина и хипербола и пропаганда. По-скоро съм за първата гледна точка, защото:
    1. Бай ти Тошо сдаде властта, защото така му бе казано. Защото живеехме в затворена система, която се разпадна и нямаше друга алтернатива пред смяната на системата. Не сме фалирали. И ако си бяхме изиграли картите правилно имахме доста добра основа във всяко едно отношение. Уви, новите "приятели", мислеха различно от старите.
    2. Нямаше нищо по магазините към края. Преди това имаше малко, но качествени неща. Сега имаш богат избор на боклуци и отрови в лъскави опаковки. Е, разбира се нямаше постоянно банани - Куба няма чак такова производство. :)
    3. Не съм ходил на църква и не мога да дам мнение, но е факт, че държавата се грижеше за паметниците на културата си, за църкви, манастири, къщи. Реставрираше, правеше музей и изграждаше национално самосъзнание. Да не говорим пък, че поповете тогава бяга наистина божи хора, а не алчни дюмбели. А манастирите бяха манастири, с достатъчно много монаси, а сега са или западнали, или с голяма хотелска част.
    4. Леко са ти подвеждащи сметките...може би смяташ 160 лв. заплата, при 0,80 лв/л. Ама той литъра при тази заплата не беше 80 ст., а много по-малко...обратно, при 2.50 цена на литър преди кризата, 400 л. са 1000 лв. Само, че колко хора понастоящем получават 1000 лв.?
    Водещо за качеството на продукцията са изискванията на пазара. Наличието на производствени мощности, технолигии и квалифициран персонал е основа за производство на всякакво качество. От там нататък само от съотношението на материалите в матрицата зависи качеството. Казваш, че не е било качествено, ама още имам вкъщи останали от онова време домакински неща, които могат да се използват, а сегашните има аналози година, две и се разпадат.
    .... to be continued :)

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    ...
    5. Минимална част от образованието беше идиологически насочена. Завършил съм техникум 91-ва и не си спомням да е имало идеологически наслагвания и пропаганда, но дори и да е имало смятай колко е било. Така, че това е силно преувеличено твърдение за мен. Но пък да твърдиш, че образованието е било да ниво да се сравнява само с руското такова и че е западното едва ли не е било в пъти по-добро е смешно. Толкова смешно, колкото да сравняваш еквивалента на продукта му днес, с това което е било преди 30 години. Грамотността на българите днес масово е на нивото на циганите по време на комунизма. Умственият капацитет и пакета от знания също. Умишлено лошите учебни програми, лошо поднесеният материал, материал поднесен в годините в които ученикът не може да го възприеме и тълкува... с други думи масовото образование бе сведено до западният еквивалент за нисша класа роби. Университетите ни станаха фирми, ориентиране единствено към печалба. Там трагедията вече е пълна.
    6. Едно или две предприятия могат да се поведат към фалит поради лошо управление. Сменяш ръководството, буксуват година, две и изплуват. Когато съсипеш индустрията на цяла страна, която е ориентирана не само към даден пазар, но има и световни позиции, тогава си помисли доколко твърденията са ти основателни. Предполагам знаеш кой да номер едно производител на стомана в Европа - това е отговорът ти за Кремиковци. Може би знаеш и кой е на атомна енергия - там е отговора за АЕЦ. За Селскостопанската продукция също. Лобитата са силно нещо, а нашите интереси ги продадохме лесно и за стотинки.
    7. Да, седма точка ти е донякъде правилна. Така беше. Но:
    - нямаше безработица;
    - почнеш работа, настаняват те в общежитие при минимален наем, а скоро след това ведомствено жилище, което след време може да си купиш при минимална лихва.
    - лихвите на банките - що не се поинтересуваш какви са били и каква е била социалната политика на държавата по отношение на заемите?...там пък да сравниш какво заробване е сега;
    - а покупателната възможност за недвижима собственост на населението?
    - Безплатно образование, медицинска помощ на нива много над сегашните платени такива;
    ...последен пример:
    - Какъв процент от населението можеше да си позволи двудневна почива на море тогава и сега?
    ... нищо не е идеално и винаги има нещо по-добро за сметка на друго. Оценката за това дали даден период е бил по-добър от друг е чисто субективна. Факта е, че много голяма част от живелите тогава и сега могат ясно да разграничат преди/сега и да вземат страна е красноречив.
    ...а ако не си реститут и не разчиташ на блага и дивиденти натрупани от други периоди, от други хора, какъв ще си сега? Кредитен роб на банка, свързващ двата края наемател или бъдещ/настоящ емигрант? "Държавата" не ти дава голям избор и я няма никаква в твоя защита.

    Приятни празници! :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания