Отидете към основна версия

1 412 0

2 ноември: Светът в снимки

  • снимки-
  • свят
Снимки АП и Синхуа / БТА

Студенти от университета на Единбург облякоха пищни тоалети, украсен със светлини, огледала и звънци, за да отбележат индийския фестивал Дивали. Петдневният фестивал на светлината е един от най-важните празници в индуизма и се празнува от индусите по цял свят.

Край германския град Бад Лангензалца днес се появи изключително красива и ярка дъга, под която преминаха десетки автомобили.

Двама полицаи бяха застреляни днес при две отделни атаки от засада в американския град Де Мойн, щат Айова. Единият служител на реда е бил открит малко след 1 ч. през нощта в предградието Ърбъндейл, а вторият — около 20 минути по-късно, на пет километра от мястото на първата атака.

Конфликтът между Израел и Палестина, който не е стихвал от близо 70 години не попречи на тези палестински сърфисти да се порадват на вълните, които се надигнаха днес по средиземноморското крайбрежие край град Газа.

Измина седмица откакто френските власти събориха импровизирания бежански лагер край пристанищния град Кале, станал известен под името "Джунглата". Въпреки че всички негови обитатели бяха извозени към центрове за настаняване и лагери из цялата страна, неколцина останаха да се шляят край развалините и отломките на мястото, което някога са наричали свой дом.

Членове на южноафриканското движението Борци за икономическа свобода се покатериха по клоните на дърво пред сградата на правителството в столицата Претория по време на днешния антиправителствен поход. Хиляди южноафриканци излязоха по улиците, за да поискат оставката на президента Джейкъб Зума, обвинен в подкопаване на демокрацията в страната.

Руският външен министър Сергей Лавров бе удостоен с почетна докторска степен от университета в Пирея. По време на церемонията, той изнесе реч пред събралите се университетски професори.

Вулканът Синабунг на индонезийския остров Суматра се пробуди. Планината избълва високо в небето струя гъст черен дим. Стреснати, властите незабавно издадоха предупреждение за опасност и обявиха зона за сигурност, с радиус от 7 км. Въпреки предупрежденията обаче, много местни жители предпочетоха да се погрижат за земеделските си култури, които се покриха с дебел слой пепел. Синабунг е един от 129-те активни вулкана в Индонезия, разположени в зоната на Тихоокеанския огнен пръстен.

Поредният трус, който удари Италия в неделя сутринта, разруши стотици сгради, засегнати от предходни земетресения. Властите твърдят, че повече от 100 000 души са засегнати от последния трус, с магнитуд от 6,6 по скалата на Рихтер.

В ранните часове на деня, един елен направи сутрешната си разходка в лондонския Ричмънд Парк. Силуетът му се очерта на фона на ранната утринна мъгла в покрайнините на Лондон, където необезпокоявано живеят цели стада елени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини