Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 19:23 1 401 0

2 ноември: Светът в снимки

  • снимки-
  • свят
2 ноември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Студенти от университета на Единбург облякоха пищни тоалети, украсен със светлини, огледала и звънци, за да отбележат индийския фестивал Дивали. Петдневният фестивал на светлината е един от най-важните празници в индуизма и се празнува от индусите по цял свят.

2 ноември: Светът в снимки

Край германския град Бад Лангензалца днес се появи изключително красива и ярка дъга, под която преминаха десетки автомобили.

2 ноември: Светът в снимки

Двама полицаи бяха застреляни днес при две отделни атаки от засада в американския град Де Мойн, щат Айова. Единият служител на реда е бил открит малко след 1 ч. през нощта в предградието Ърбъндейл, а вторият — около 20 минути по-късно, на пет километра от мястото на първата атака.

2 ноември: Светът в снимки

Конфликтът между Израел и Палестина, който не е стихвал от близо 70 години не попречи на тези палестински сърфисти да се порадват на вълните, които се надигнаха днес по средиземноморското крайбрежие край град Газа.

2 ноември: Светът в снимки

Измина седмица откакто френските власти събориха импровизирания бежански лагер край пристанищния град Кале, станал известен под името "Джунглата". Въпреки че всички негови обитатели бяха извозени към центрове за настаняване и лагери из цялата страна, неколцина останаха да се шляят край развалините и отломките на мястото, което някога са наричали свой дом.

Членове на южноафриканското движението Борци за икономическа свобода се покатериха по клоните на дърво пред сградата на правителството в столицата Претория по време на днешния антиправителствен поход. Хиляди южноафриканци излязоха по улиците, за да поискат оставката на президента Джейкъб Зума, обвинен в подкопаване на демокрацията в страната.

Руският външен министър Сергей Лавров бе удостоен с почетна докторска степен от университета в Пирея. По време на церемонията, той изнесе реч пред събралите се университетски професори.

Вулканът Синабунг на индонезийския остров Суматра се пробуди. Планината избълва високо в небето струя гъст черен дим. Стреснати, властите незабавно издадоха предупреждение за опасност и обявиха зона за сигурност, с радиус от 7 км. Въпреки предупрежденията обаче, много местни жители предпочетоха да се погрижат за земеделските си култури, които се покриха с дебел слой пепел. Синабунг е един от 129-те активни вулкана в Индонезия, разположени в зоната на Тихоокеанския огнен пръстен.

Поредният трус, който удари Италия в неделя сутринта, разруши стотици сгради, засегнати от предходни земетресения. Властите твърдят, че повече от 100 000 души са засегнати от последния трус, с магнитуд от 6,6 по скалата на Рихтер.

В ранните часове на деня, един елен направи сутрешната си разходка в лондонския Ричмънд Парк. Силуетът му се очерта на фона на ранната утринна мъгла в покрайнините на Лондон, където необезпокоявано живеят цели стада елени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА