Отидете към основна версия

1 723 4

Шойбле: Ердоган нанася тежки щети

  • турция-
  • волфганг шойбле-
  • германия

Според него турският президент вреди на интеграцията в Германия

„Реториката на Реджеп Ердоган пречи на интеграцията на малцинствата в Германия.“ Това беше заявено от германския финансов министър Волфганг Щойбле, цитиран от ДПА.

Ердоган е в обтегнати отношения с ЕС през последните седмици. Това стана, след като няколко европейски държави отказаха да позволят турски митинги на своя територия. Те трябваше да агитират в полза на референдума, който ще се проведе в Турция. Неговата цел е да разшири правата на президента. Той ще се състои на 16-ти април,

„Това, което той говори, ме оставя без думи. Той нанася щети, за които ще са нужни години да бъдат поправени. В кратък период от време той унищожи един прогрес. Прогрес на интеграция, за който ни трябваха години. Ние дълго време се стремихме да постигнем интеграция в Германия. Сега това се затруднява“, заяви Шойбле.

Ердоган вече заяви, че е склонен да преразгледа позицията си към ЕС. Той дори обяви, че е готов да свика референдум за евентуалното бъдещо членство на Турция. Според Ердоган ще е най-добре Европа сама да обяви плановете си. В ЕС вече се появиха мнения, че Турция никога няма да получи членство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: