Last news in Fakti

26 Март, 2017 18:07 1 722 4

Шойбле: Ердоган нанася тежки щети

  • турция-
  • волфганг шойбле-
  • германия

Според него турският президент вреди на интеграцията в Германия

„Реториката на Реджеп Ердоган пречи на интеграцията на малцинствата в Германия.“ Това беше заявено от германския финансов министър Волфганг Щойбле, цитиран от ДПА.

Ердоган е в обтегнати отношения с ЕС през последните седмици. Това стана, след като няколко европейски държави отказаха да позволят турски митинги на своя територия. Те трябваше да агитират в полза на референдума, който ще се проведе в Турция. Неговата цел е да разшири правата на президента. Той ще се състои на 16-ти април,

„Това, което той говори, ме оставя без думи. Той нанася щети, за които ще са нужни години да бъдат поправени. В кратък период от време той унищожи един прогрес. Прогрес на интеграция, за който ни трябваха години. Ние дълго време се стремихме да постигнем интеграция в Германия. Сега това се затруднява“, заяви Шойбле.

Ердоган вече заяви, че е склонен да преразгледа позицията си към ЕС. Той дори обяви, че е готов да свика референдум за евентуалното бъдещо членство на Турция. Според Ердоган ще е най-добре Европа сама да обяви плановете си. В ЕС вече се появиха мнения, че Турция никога няма да получи членство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    5 5 Отговор
    Абе, Шойбле! Ти си възрастен човек! Остави напъните на младите в Германия! Те да се напъват! Може пък и да се справят по-добре! Ама, на теб и компанията ти не ти харесва посоката!Ти си един от тия дето отгледа Ердоган! Сега ще го дондуркаш за да порасне още по-голям!
  • 2 Хасан

    3 12 Отговор
    Тоя иска демокрация само за себе си.. Защо турците да не са политически активни? Нали има демокрация

    Коментиран от #3

  • 3 antimediator

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Ей, кой ти дава правото да говориш от името на всички турци , бе ибрик!?
    Ако беше и по-грамотен щеше да разбереш , че Турция не е Ердоган , и Ердоган не е Турция !
    Много ме съмнява ,че си прикрито руско псе!
  • 4 Ислямисти

    3 1 Отговор
    В Турция демокрацията е поробена от ислямизъм.А цялата интелигенция е вкарана по каушите.Професори,журналисти,артисти и Генерали са обезглавени за да се формира нова Ислямска държава под друго име.Ердоган очевидно не е чел "Моята борба" и до какъв край води всяка поробваща идеология.Ще го научи по трудния начин и хасанчетата няма да го спасят.
Новини по държави: