Отидете към основна версия

6 214 13

Скандал в Германия: Войник почина при наказателен поход

  • германия-
  • бундесвер-
  • войник-
  • наказание

Негов колега все още се бори за живота си в болница в Хамбург.

Снимка: Shutterstock

Германски военнослужещ е починал в Мюнстер след поход в пресечен терен. Разследванията на трагедията, цитирани от Der Spiegel, показват, че загиналият е изтърпявал наказание заедно с други негови колеги.

В първия доклад за разследването Бундесверът признава, че починалият войник и няколко други, които също са колабирали, очевидно е трябвало да изминат брутален поход на тежък терен.

Това е корекция в първоначалната информация, съгласно която няколко военнослужещи са колабирали на 19 юли по време на най-обикновен поход от 20 км, който е изпълняван при температура от 27 градуса по Целзий и без тежък багаж.

По-късно се оказало, че един от наказаните е починал в болница, където е приет след припадъка си по време на похода. Според Der Spiegel друг негов колега все още се бори за живота си в болница в Хамбург.

В новия доклад обаче се казва, че групата около починалия е трябвало да изпълни допълнителен марш преди действителното упражнение. Според доклада войниците е трябвало да изминат преди това разстояние от около седем километра.

Разследването по случая продължава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: