Отидете към основна версия

2 810 9

Стрелба в Берлинската катедрала

  • катедрала-
  • берлин-
  • германия-
  • стрелба-
  • застрелян

Районът беше отцепен от полицията

Снимка: Twitter

Тежковъоръжени полицаи отцепиха Берлинската катедрала в столицата на Германия, предаде Би Би Си. Полицейски служител е стрелял по мъж в катедралата, разположена в централната част на града.

Не е ясно дали става въпрос за терористичен акт, но полицията потвърди, че е произведен изстрел в катедралата. Има информация и за пострадал полицейски служител.

Берлинската катедрала е една от туристическите атракции в столицата и всяка година привлича милиони туристи. През Втората световна война основният купол е разрушен, но е възстановен след продължителна реставрация.

Берлинската полиция обяви в социалните мрежи, че малко след 16:00 часа местно време полицейски служител е прострелял и ранил мъж в крака. Силите на реда призоваха да не се „спекулира” със случилото се. На по-късен етап ще има повече подробности за случилото се.

Немските медии съобщиха, че простреляният мъж е 53-годишен австриец, който се е готвел да извърши нападение. Не са ясни мотивите му. По време на инцидента в катедралата е имало около стотина човека. Няма пострадали сред тях.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: