Отидете към основна версия

2 682 2

Нов начин на кражба: Хотелски плъхове

  • париж-
  • хотел-
  • туристи-
  • кражба
Снимка: Shutterstock

Гостите на Париж трябва да бъдат особено внимателни, предупреждават от френската полиция. Причината е появата на т.нар. „хотелски плъхове”. Как работи схемата? Крадците влизат в хотелите, като се вливат с току що пристигналата група туристи. Докато гостите се регистрират мошениците им крадат чантите и куфарите. „Престъпниците могат да използват и фалшиви имена за регистрация в хотел, а след това проникват в стаите и търсят ценни вещи. Вече са регистрирани случаи, при които крадците са отваряли вратите с магнитни карти, изнасяли са ценни вещи и са останали ненаказани”, казва Тони Марие, комисар от френската полиция.

„Хотелските плъхове” действат не само на територията на Париж, но и на предградията, както и в други популярни туристически дестинации, като например Рим.

През юни т.г. на територията на Париж са назначени нови 5000 полицаи, чиято задача е именно да защитят туристите от мошеници и крадци. Те ще работят в пиковия сезон, който за френската столица е между 11 юни и 30 септември.

Министерството на външните работи на Франция съветва туристите да са много внимателни и да проявят бдителност. Престъпниците могат да работят и по двойки като единият отвлича вниманието, докато другият краде чантата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: