Last news in Fakti

10 Юли, 2018 20:33 2 681 2

Нов начин на кражба: Хотелски плъхове

  • париж-
  • хотел-
  • туристи-
  • кражба
Нов начин на кражба: Хотелски плъхове - 1
Снимка: Shutterstock

Гостите на Париж трябва да бъдат особено внимателни, предупреждават от френската полиция. Причината е появата на т.нар. „хотелски плъхове”. Как работи схемата? Крадците влизат в хотелите, като се вливат с току що пристигналата група туристи. Докато гостите се регистрират мошениците им крадат чантите и куфарите. „Престъпниците могат да използват и фалшиви имена за регистрация в хотел, а след това проникват в стаите и търсят ценни вещи. Вече са регистрирани случаи, при които крадците са отваряли вратите с магнитни карти, изнасяли са ценни вещи и са останали ненаказани”, казва Тони Марие, комисар от френската полиция.

„Хотелските плъхове” действат не само на територията на Париж, но и на предградията, както и в други популярни туристически дестинации, като например Рим.

През юни т.г. на територията на Париж са назначени нови 5000 полицаи, чиято задача е именно да защитят туристите от мошеници и крадци. Те ще работят в пиковия сезон, който за френската столица е между 11 юни и 30 септември.

Министерството на външните работи на Франция съветва туристите да са много внимателни и да проявят бдителност. Престъпниците могат да работят и по двойки като единият отвлича вниманието, докато другият краде чантата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сто ли пиново

    4 0 Отговор
    Тия плъхове, са детска градина в сравнение с нас..
  • 2 Ххххх

    1 0 Отговор
    Интересно какви са на цвят тия плъхове!
Новини по държави: