Отидете към основна версия

5 637 10

Заев имал три фирми в Петрич

  • димче арсовски-
  • зоран заев-
  • фирми-
  • чужбина-
  • македония-
  • премиер-
  • петрич

Сериозно мирише на криминален скандал

Снимка: БГНЕС/ EPA

Димче Арсовски, говорител на ВМРО-ДПМНЕ заяви, че премиерът и лидер на СДСМ Зоран Заев отново е бил хванат в лъжа, след като преди година заяви, че няма фирми в чужбина. Опозицията разкри, че три фирми от Петрич, България са свързани с името му, съобщава скопският телевизионен канал „21 ТВ“.

„Преди една година Зоран Заев каза, че всичко, което има, е в Македония и, че няма фирми в чужбина. Е, това, уважаеми, е безсрамно лъжене на Зоран Заев. Истината казва, че Заеви имат три фирми в гр. Петрич в съседна България, записани на един и същи адрес. Строителната компания „Гомасиндра“, която от август 2018 г. е собственост на братовчеда на министър-председателя, Трайче Заев, транспортно-логистичната компания „Ориент груп“, основана от Вице и Славица Заеви, а след това поета през декември 2018 г. от Трайче Заев, братовчедът на Зоран Заев", посочи той.

"Третата компания е транспортно-логистичната компания „Радиша Трейд“, собственост на премиерския зет, Радиша Бойович Заев. Три фирми на Заеви с подобна дейност, сформирани почти през същия период, на един адрес в Петрич - Република България", посочи Димче Арсовски, цитиран от агенция "Фокус".

„Нервността на Заев и СДСМ, както и мълчанието, което преобладаваше по този въпрос, ясно показва, че се развива по-голяма афера, която трябва да бъде изяснена и за която Зоран Заев трябва незабавно да започне да дава отговори, вместо да мълчи. В този случай фирмите в Петрич сериозно миришат на криминален скандал ”, каза Арсовски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: