Отидете към основна версия

2 421 6

САЩ и Тайван наблягат на киберсигурността и развиващите се технологии

  • тайван-
  • сащ-
  • киберсигурност-
  • технологии-
  • информационна сигурност-
  • семинар

Международният семинар по мрежова сигурност и развиващи се технологии в съответствие с инициативата за глобално сътрудничество и обучение между Тайван и САЩ се състоя преди броени дни.

Организирано от Министерство на външните работи на Република Китай, Американския институт в Тайван и Японско-тайванската асоциация за обмен, тридневното събитие събра 33 участници от 20 страни от Индо-тихоокеанския регион със сходни интереси.

В семинара участие взеха водещи експерти и служители от Тайванската национална комисия по комуникациите и от Държавния департамент и Федералната комисия по комуникациите на САЩ. Сред тях беше и Боб Коласки – директор на Националния център по риск мениджмънт към Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност под шапката на Департамента за национална сигурност на САЩ.

По време на церемонията по откриването на семинара заместник-министърът на външните работи Кели Ву-чо Хсиен заяви, че събитието подчертава ангажимента на правителството да работи с регионалните си партньори за справяне с глобалните заплахи пред информационната сигурност и насърчава трансграничното сътрудничество и споделянето на опит.

В отговор заместник-директорът на AIT Реймънд Грийн каза, че Тайван има огромен опит, когато става въпрос за мрежова сигурност и нови технологии. „Всички заинтересовани страни трябва да работят заедно, за да гарантират, че развиващата се цифрова икономика е безопасна и в съответствие с демократичните ценности“, заяви още той.

От своето начало през 2015 г. Рамковото споразумение между двете страни служи като платформа за разширяване на сътрудничеството за преодоляване на глобални и регионални предизвикателства. Общо 19 семинара, обхващащи области като електронната търговия, енергетика, опазване на околната среда, медийна грамотност, обществено здраве и др. са били организиране към този момент.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини