Last news in Fakti

3 Юни, 2019 22:36 2 414 6

САЩ и Тайван наблягат на киберсигурността и развиващите се технологии

  • тайван-
  • сащ-
  • киберсигурност-
  • технологии-
  • информационна сигурност-
  • семинар

Международният семинар по мрежова сигурност и развиващи се технологии в съответствие с инициативата за глобално сътрудничество и обучение между Тайван и САЩ се състоя преди броени дни.

Организирано от Министерство на външните работи на Република Китай, Американския институт в Тайван и Японско-тайванската асоциация за обмен, тридневното събитие събра 33 участници от 20 страни от Индо-тихоокеанския регион със сходни интереси.

В семинара участие взеха водещи експерти и служители от Тайванската национална комисия по комуникациите и от Държавния департамент и Федералната комисия по комуникациите на САЩ. Сред тях беше и Боб Коласки – директор на Националния център по риск мениджмънт към Агенцията за киберсигурност и инфраструктурна сигурност под шапката на Департамента за национална сигурност на САЩ.

По време на церемонията по откриването на семинара заместник-министърът на външните работи Кели Ву-чо Хсиен заяви, че събитието подчертава ангажимента на правителството да работи с регионалните си партньори за справяне с глобалните заплахи пред информационната сигурност и насърчава трансграничното сътрудничество и споделянето на опит.

В отговор заместник-директорът на AIT Реймънд Грийн каза, че Тайван има огромен опит, когато става въпрос за мрежова сигурност и нови технологии. „Всички заинтересовани страни трябва да работят заедно, за да гарантират, че развиващата се цифрова икономика е безопасна и в съответствие с демократичните ценности“, заяви още той.

От своето начало през 2015 г. Рамковото споразумение между двете страни служи като платформа за разширяване на сътрудничеството за преодоляване на глобални и регионални предизвикателства. Общо 19 семинара, обхващащи области като електронната търговия, енергетика, опазване на околната среда, медийна грамотност, обществено здраве и др. са били организиране към този момент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jeik

    1 2 Отговор
    От едно време като се кажеше madein- Тайван се считаше за менте, и сега е така!

    Коментиран от #4

  • 2 Йосиф Сталин

    1 2 Отговор
    Мао Дзъдун трябваше да ги приключи тези китайци от тайван още 1950г.

    Коментиран от #3

  • 3 И тибет

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Йосиф Сталин":

    Ли?! Голям демократ си! Справедлив ?! За Пол Пот, Камбоджа, нещо? Да те запозная с доброволец, наш, в Камбоджа, а?
  • 4 Такванската ми

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Jeik":

    Уредба и телевизор работят вече на 30 години! Ти на колко си? Едно време...

    Коментиран от #6

  • 5 Мосак Фонсека

    0 0 Отговор
    Наблягат!!! ВЪХ!!
  • 6 Йосиф Сталин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Такванската ми":

    Колко има македнска нация толкова и тибетци! Все едно да кажеш че балканджиите не са българи.