Отидете към основна версия

6 403 26

Германските войници могат да разчитат на нея

  • германия-
  • военни-
  • честване-
  • министър-
  • анегрет крамп-каренбауер
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Начело на министерство на отбраната на Германия отново застана жена. Анегрет Крамп-Каренбауер увери военнослужещите, че те винаги могат да разчитат на това тя да ги уважава и подкрепя. „Като полагате клетва днес, вие укрепвате защитата на нашата демокрация. Вашата служба заслужава уважение! Вашата служба заслужава да бъде оценена! Вашата служба заслужава подкрепа, особено от мен! И аз ще ви кажа: можете да разчитате на мен!", каза тя по време на церемония по повод 75-ата годишнина от опита на германското съпротивително движение да убие Адолф Хитлер.

Това е първата официална проява на Крамп-Каренбауер след назначението ѝ на високия пост.

На церемонията в германското министерство на отбраната в Берлин Крамп-Каренбауер отдаде почит на участниците в опита за убийство на Адолф Хитлер, включително Клаус фон Щауфенберг. Министърката на отбраната определи него и командваните от него офицери като образци за подражание, които са се съпротивлявали срещу несправедливостта, варварството и нацисткото пренебрежение към човешкото достойнство.

„Трябва да отбележим това събитие и да носим този спомен с нас. Трябва да се уверим, че уроците на историята няма да избледнеят", каза канцлерът Ангела Меркел, която също присъстваше на събитието.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: